Sunday, December 27, 2009

Gula-gula politik~Sekali sekala, terasa lucu dengan tingkah laku sesetengah individu, mempergandakan propaganda, namun propaganda penipuan itu tetap dapat dibaca. Bak kata perpatah melayu, baling batu sorok tangan, bila orang dibaling batu datang, si pembaling pun berkata:" Bukan aku yang baling batu itu!" ...padahal si mangsa tadi belum pun bertanya:" siapa yang buat?" Kalau orang yang waras, sudah mengetahui, itu kerja siapa. Itulah gula-gula politik. Dengan media pemutar belit, penipu, menggula-gulakan pemikiran orang-orang yang tak mahu berfikir.Berlua-luasalah penipuan yang tak matang.Boleh dikategorikan "kurang genius". Sedangkan anak-anak kecil pun pandai berfikir.

Permainan politik "Geng-geng makan duit haram" semakin hari semakin kelihatan bodohnya. Kenapa bermain politik seperti orang pra-matang? Ketahuilah "geng-geng makan duit haram" ini adalah geng-geng yang hanya ceduk ilmu di tepi jalan. Bukannya menuntut ilmu untuk memajukan bangsa dengan seikhlas hati. Sebab itulah sandiwara permainan politik mereka kelihatan umpama cacing panas tak keruan. Sekali-sekala seperti "hangat-hangat taik ayam". Kejap dengan isu itu, kejap dengan isu ini. Nak katakan berbentuk ilmiah, tak juga, pasal isu yang dibangkitkan isu remeh temeh. Walhal, mereka itulah pak turut pak turut syaitan laknatullah. Cintakan duit, cintakan maksiat. Katanya untuk bangsa, tapi sebenarnya untuk perut sendiri. Lihat sahaja dah bertahun lama memerintah, konon-kononnya itulah pembangunan yang diberi, walhal itu adalah separa darinya. Hasilnya 50%, 50% lagi masuk dalam kocek. Sebab itu, banyak kerahsian. Kalau-kalau bersuara, ada yang datang membunuh. Paling tidak, masuk penjara. Tapi, mereka sudah lupa....

mereka sudah lupa....

Pasti satu hari nanti, mulut-mulut mereka yang busuk itu, bila berbicara orang terhidu jua. Namun, paling wajar diperingatkan adalah, DUNIA INI MILIK ALLAH. Bukan semudah itu mereka menipu, wal hal, ada MATA yang memerhati.

Sudah-sudahlah dengan propaganda palsu itu....
Kita pasti akan kembali kepadanya, lihatlah jani ALLAH dalam surah Yassin
Surah Yassin ayat ke 83 yang bermaksud:
"Maka Maha Suci (Allah) yang di tangan-Nya kekuasaaan atas segala sesuatu dan kepada-Nyalah kamu dikembalikan."

Bercakaplah BENAR!!!!

Surah An Nisa' ayat ke 9:
"Dan hendaklah takut kepada Allah orang-orang yang seandainya meninggalkan dibelakang mereka anak-anak yang lemah, yang mereka khawatir terhadap (kesejahteraan) mereka. Oleh sebab itu hendaklah mereka bertakwa kepada Allah dan hendaklah mereka mengucapkan perkataan yang benar. "

No comments:

Post a Comment