Sunday, July 10, 2011

Kekalkan Momentum

Hari semakin berlalu cepat, masa berdetik pun terasa cepat, tak terasa jiwa kalau ia tetap statik, kelam nyawa atas hidup yang tak bertempat.
Sorotan hari, semakin membukam jiwa, dalam seharian itu, berlalulah pelbagai ragam, antara yang paling bermakna adalah, ada sekelumit jiwa yang tak terasa "erti hidup". Ramai yang membayangkan hidup itu hanya untuk ENJOY atau "LEPAK"...namun ia tidaklah sesempurna seperti di fikirannya, yang pastinya ,ia telah tertipu dengan bisikan jiwa dan syaitan. Hidup itu tak pernah sempurna, jalan itu pasti berliku, cuma tipisnya perjalanan hidup perlu dimekarkan dengan MAKNA yang sebenar. Hidup perlu dengan MAKNA!

Makna sebenarnya hidup telah lama dirakam dalam AL Quran Nur Karim. Cuma tidak diterokai dan dibaca serta dihayati oleh kita,
Surah Ad Dzariyat, ayat 56 "TidakKu ciptakkan jin dan manusia, hanyalah untuk beribadah kepadaKU "Mudah-mudahan, dengan penuh jiwa dan raga, penghayatan "AL QURAN Nur Kareem" itu , mampu membuka mata hati kita untuk menjiwai HIDUP yang bermakna.

Ayuh! Segarkan HIDUP kita dengan pengertian yang penuh BERMAKNA!

HIDUP Adalah untuk DIA(ALLAH yang Maha ESA).
Selamat menjalani hidup dengan penuh bermakna!

Kekalkan Momentum "SEMANGAT" dengan penghayatan "ERTI HIDUP"

No comments:

Post a Comment